Blog

Hangi Yiyecekler Vakumlanabilir? Vakumlu Yiyecekler Ne Kadar Süre Muhafaza Edilir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok farklı alanda değişim ve yeni yöntemler ortaya atıldı. Bu yöntemler ev sistemlerini ve saklama yöntemlerini de değiştiren bir yapı izledi. Gıda saklama konusunda yeni çıkan ve kullanılmaya başlanan vakumlama sistemi de bu alanlar arasında yerini almaktadır. Gıda vakumlama, yiyeceklerin en iyi şekilde saklanmasını sağlayan ve yiyeceğin ömrünü uzatan yöntemlerden biridir. Ancak kullanıcıların ya da kullanmak isteyenlerin kafasında birçok farklı soru da yer almaktadır. Tüm detayları ile hangi yiyecekler vakumlanabilir? Vakumlu yiyecekler ne kadar süre muhafaza edilir? Hepsini sizler için açıklayacağız. 

Et ve Et Ürünlerini Vakumlama

Buzluk yiyeceklerin ilk saklama noktalarından biridir. Birçok farklı yiyecek belirli mevsimlerde dolaba koyulur ve kış aylarında tüketilir. Ancak et her mevsim buzlukta yerini almaktadır. Bu nedenle etin saklanması ve uygun koşullarda tekrar kullanılması gerekir. Hangi yiyecekler vakumlanabilir arasında tüm yiyecekleri sayabiliriz. Aynı şekilde et ve et ürünleri de bu sistem içerisine girmektedir. 

Et vakumlama işlemleri için ilk olarak poşet sistemini kullanmanız gerekir. Vakumlama poşeti içerisine düzgün bir şekilde koyulan yiyeceği cihaz ile vakumlayabilirsiniz. Bu sayede iç kısımdaki hava tamamen ortadan kalkacak ve iyi bir şekilde koruma sağlayabileceksiniz. Et ürünlerinin sıcak havalarda ya da belirli ortam koşullarında daha hızlı bozulması nedeniyle bu tarz bir saklama yöntemi en iyilerden biri olacaktır. 

Bakliyat Vakumlama 

Gıda vakumlama sistemi içerisinde en çok saklanan gıda türleri bakliyatlardır. Özellikle kışlık ürünler önceden hazırlanır ve vakum sistemi ile koruma altına alınır. Aklınıza gelebilecek tüm bakliyatları kolaylıkla vakumlayabilir ve kış için hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda vakumlama işlemini normal zamanlarda da kullanabilirsiniz. Sıcak hava ya da farklı bir hava temasına karşı kolay bir şekilde bozulan bu ürünler, vakumlama sistemi ile daha uzun süre dayanacaktır. 

Bakliyat, et, balık, kuru yemiş gibi aklınıza gelebilecek her yiyeceği vakumlayabilirsiniz. Hangi yiyecekler vakumlanabilir konusunda vakumlanamayacak yiyecekler bulunmamaktadır. Özel poşetleri sayesinde hava geçirmezliği sağlayan bu sistem, tüm gıdaların eşit oranda korunmasını sağlar. Aynı zamanda gıda kokularını da dışarı vermez. Özellikle ağır kokulu yiyeceklerde bu özellik oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Evde makine ile gıda vakumlama sistemi ile tüm yiyeceklerinizi kolay ve en iyi şekilde vakumlayabilir, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Muhafaza Süreleri 

Yiyeceklerin belirli bir tüketilme ömrü bulunur. Normal şartlarda her yiyecek için ayrı olan bu süreç, bazı etmenlerle hızlandırılabilir. Sıcak, hava ile temas ya da uygunsuz ortamda saklama gibi durumlar karşısında yiyecekler daha kolay bir şekilde bozulur. Vakumlu yiyecekler ne kadar süre muhafaza edilir konusu da bu noktada büyük bir önem taşımaktadır. Vakumladığınız her yiyecek oldukça uzun tüketim ömrüne sahiptir. Direkt olarak hava ile temasını kesmeniz nedeniyle bozulmasını etkileyecek olan tüm etmenleri de ortadan kaldırmış olursunuz. Yiyeceklerinizi herhangi bir zamanda ilk günkü tadı ve lezzeti ile yemek istiyorsanız, gıda vakumlama tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz bu işlem için ev tipi vakumlama makinesi yeterli olacaktır. Özel poşet sistemi sayesinde havayı direkt olarak alır ve tüm yiyeceklerinizi istediğiniz şekilde korur. Saklama yöntemlerine getirilen bu yenilik ile tüm ürünlerinizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Sağlıklı ve uzun ömürlü saklama yöntemi olan vakumlamayı deneyerek, sizlerde istediğiniz lezzetleri istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Vakumlama teknolojisi sayesinde hem dilediğiniz gibi saklayabilirsiniz hem de dolabınızda ya da çekmecenizde yer kaplamazlar!