Blog

Vakum Paketleme Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yiyecekler birçok farklı kategoriye ayrılmaktadır. Kendi içerisinde her yiyeceğin belirli bir bozulma süresi ya da etkilendiği bir alan bulunur. Bu nedenle gıda saklama yöntemleri büyük önem taşır. Her geçen gün geliştirilen bu yöntemler de kendi alanında en iyiyi oluşturmak adına özel sistemlere dönüşmüştür. Aralarında en yeni ve kullanılabilir olanı ise vakumlama sistemidir. Ancak her sistem istenildiği gibi hizmet veremeyebilir. Bu nedenle bazı konularda dikkatli olmalı ve gerekli bilgilere sahip olmalısınız. Vakum paketleme makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler kapsamında hazırladığımız rehber ile birlikte güvenli ve sağlıklı gıdalar tüketebilirsiniz!

Malzeme Kalitesi 

Vakum paketleme makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler kapsamında ilk önceliğiniz makinenin malzemesine bakmak olmalı. Plastik ürünler daha kolay bir şekilde kırılabilir ve istenilen hizmeti vermeyebilir. Ancak paslanmaz çelik ürünler hem saklama anlamında hem de temizlik anlamında iyi bir hizmet vermektedir. Özellikle paslanmaz olması gerekir. Aksi takdirde ürünün paslanması ya da farklı bir malzeme sorunu gıdaya geçebilir. Bunun önüne geçmek için makinenin kontrol edilmesi oldukça önemlidir. 

Vakum Emiş Gücü 

Evde makine ile gıda vakumlama sistemi içerisinde farklı makine türleri bulunur. Her makinenin kendine özel bir emiş gücü de bulunmaktadır. Bu nedenle alacağınız makineyi kontrol etmek ve iyi bir emiş gücüne sahip olduğunu görmeniz gerekir. İyi bir vakumlama işlemi için kaliteli emiş gücü çok önemlidir. %99,99’luk bir emiş gücü paketlerin en iyi şekilde vakumlanmasını sağlar. Aynı zamanda içerideki havayı da iyi bir şekilde çekeceği için bozulma işlemi olmayacaktır. 

Sızdırmazlık İşlemi 

Gıdalarınızı iyi bir şekilde saklamak istediğinizde vakumlama en iyi yöntemlerden biridir. Ancak iyi bir vakum cihazı almak için birçok etmene dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle makine alırken sızdırmazlık işlemine de dikkat etmelisiniz. Vakum paketleme makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde poşetin mühürleme ile kapatılma özelliğine sahip olduğundan emin olmalısınız. Bu sistem sızdırmaz bir mühürleme ile kapatılmaktadır. Bu işlem yok ise vakum kaçakları olacak ve gıdaların bozulması gibi durumlar olabilmektedir. Bu nedenle bu duruma ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Garanti ve Sertifika Sistemi

Vakum makineleri üreticisi tarafından sertifikalandırılmalıdır. Cihazların iyi bir hizmet vermesi, doğru çalışması ve sorun olduğunda karşınızda bir firma bulabilmeniz adına garantili olmalıdır. Bu sayede cihazlarınızda oluşan anlık sorunlar karşısında herhangi bir memnuniyetsizlik yaşamadan güvenle kullanabilirsiniz. Sertifika ve garanti belgesi her ürün için gerekli bir durumdur. Aksi takdirde ürüne güvenmemeli ve almamalısınız. Bu durum satış politikaları ve kullanıcı etmenleri açısından da büyük önem taşımaktadır. Özellikle gıda vakumlama cihazlarına karşı garanti işlemi yaptırmalı ve emin olmalısınız. 

Yardımcı Teknolojilerle Uyumluluk

Vakum paketleme makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler içerisinde yardımcı teknolojilerde yer almaktadır. Bazı makinelerin çalışması için ekstra yardımcı teknolojilere de ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda alınacak olan makinenin bu teknolojilerle uyumlu olması ve birlikte çalışması gerekir. Cihaz özelliklerine baktığınızda bu tarz durumlara karşı önlem almak adına kontrol etmeli ve ona göre seçim yapmalısınız. 

Vakum paketleme makinesi kapsamında farklı markalar ve teknolojiler bulunmaktadır. Bu teknolojiler arasından en iyi olanı seçmek adına belirttiğimiz özelliklere dikkat etmeniz yeterlidir. Bu sayede gıdalarınızı istediğiniz gibi koruyabilir ve etkili bir muhafaza sağlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu rehberimiz ile birlikte cihaz güvenliği, kullanımı ve özelliklerine dair birçok etmen belirttik. Dikkat etmeniz halinde uzun yıllar kullanabileceğiniz iyi bir cihaz alabilirsiniz.